O logo
o logo

BLOG

terug naar overzicht

De energieprijzen kalmeren

Als we terugblikken op 2018, dan kunnen we vaststellen dat er zich op energiegebied maar weinig goede opportuniteiten hebben voorgedaan. O. is er in geslaagd om de weinige kansen die er waren, te benutten voor haar klanten.
 
In maart '18 hebben we beslist om voor onze bestaande O.-klanten de gasprijzen voor 2020 vast te leggen. Een verstandige keuze, aangezien de gasprijs ondertussen fel is gestegen. Daarnaast hebben we in oktober '18 voor onze injectieklanten (bedrijven die stroom op het net willen zetten, nvdr.) de hoogste prijs kunnen vastklikken.
 
De laatste maand kunnen we vaststellen dat de elektriciteits- en gasprijzen stilaan terug kalmeren.
 
De voornaamste redenen daarvoor zijn:
1.       De gasvoorraden die ondertussen terug vol zitten;
2.       Het relatief warme weer;
3.       De geleidelijke opkomst van de nucleaire reactoren.
 
Daardoor hopen we dat er in de volgende maanden toch een aantal opportuniteiten zullen ontstaan, voornamelijk voor elektriciteit. Als we kijken naar onderstaande tabel, waarin de planning van de nucleaire centrales wordt weergegeven, zien we dat de nucleaire beschikbaarheid in 2019 hoog zal zijn. Aangezien dit zal leiden tot een verdere daling van de elektriciteitsprijzen, hopen we dat Engie de vooropgestelde planning kan aanhouden.  


 
Voor onze bestaande klanten houden wij alleszins van heel kortbij de gas- en elektriciteitsprijzen in de gaten, zodat er geen enkele opportuniteit verloren gaat.